Hof der dingen - Het heen-en-weer-schriftje van chef-kok Lieven Defieuw

Menu van de privékok van het Koninklijk paar

´Koning Boudewijn was een bourgondiër, een biefstuk friet kon hij wel smaken. Al was de koningin vaak bezorgd om zijn gezondheid en werden er al eens gerechten van het menu geschrapt.´ 

 

Wevelgemnaar Lieven Defieuw mocht zich in de periode 1977-1983 de privé-kok van koning Boudewijn en koningin Fabiola noemen. Elke dag maakte hij handgeschreven een voorstel van menu op waarna de koningin - eveneens handgeschreven - aanpassingen maakte over wensen, aantal personen...  

 

Zoon Kevin vertelt. 

 

´Het boekje ging elke dag heen en weer tussen de keuken en de koningin.  
Je krijgt er een leuke inkijk in het leven van het koningspaar. Zo zie je dat ze wel eens een hamburger aten of wat er op het menu stond bij een romantische tête-à-tête 

 

´Zo´n boekje krijgt doorheen de jaren meer en meer waarde.  
Het is een eerbetoon aan mijn vader die wel trots zou geweest zijn. 
Het is niet zo dat wij hier elke dag zelf koninklijk aten.  
Als mijn vader eens niet moest koken, dan greep ook hij al eens terug naar fastfood als Chinees of frietjes.´ 

 

Wil je het volledige portret zien?